V torek, 4.4.2017, so v Domu kulture v Velenju v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Festivalom Velenje sprejeli in nagradili športnike Mestne občine Velenje za njihove dosežke v letu 2016. Prireditev je bila kot vsako leto dobro obiskana, glavna nit prireditve pa so bili urbani športi. Na odru so se predstavili 6pack Čukur, Manca Špik in Issac Palma. Goste je z nastopom presenetila odlična plesalka na drogu Anja Šivic.
Naziv ŠPORTNIK LETA 2016 v članski kategoriji sta osvojila deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak in plezalka Janja Garnbret, v kategoriji ekipa leta pa Rokometni klub Gorenje Velenje. Plaketo za življensko delo je prejel atletski funkcionar dr. Marjan Hudej. Plakete za dolgoletno delo v športu so prejeli Andreja Jošt, Gregor Doberšek, Darjo Pungartnik in Matija Molnar. Gorazd Hren je prejel prizanje za najboljšega trenerja leta 2016. Športnik invalid leta je postal strelec Franček Gorazd Tiršek, športnica invalidka leta pa plavalka Maruša Golčer. Naslov športnika leta 2016 v neolimpijskih disciplinah je pripadel Urošu Ruprehtu, najboljša športnica v neolimpijskih disciplinah pa je postala Staša Lipnik, oba prihajata iz Taekwon-do kluba Skala Velenje.

V kategoriji mladink je bila najboljša deskarka na snegu Eva Kralj, najboljši mladinec pa nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik. Najboljši kadet je postal atlet Dino Subašič, naj kadetinja pa plezalka Tjaša Slemenšek. V kategoriji nagrad za najboljše šolsko športno društvo je zmagala osnovna šola Livada, najboljša športnica in športnik šolskega športnega društva pa sta postala atleta Nea Meh iz osnovne šole Mihe Pintarja Toleda in Matevž Sušec iz osnovne šole Gorica.