Konec lanskega leta je mestna občina Velenje pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje za CTN Prireditveni oder in prostor Velenje – Vista – park z razgledom.

Lokacija ob Velenjskem jezeru postaja zadnja leta vse bolj zanimiva za domače in tuje goste. Lani je Velenjsko plažo v poletni sezoni obiskalo skoraj 100 tisoč obiskovalcev. Na širšem območju je mestna občina Velenje uredila sodoben prireditveni prostor, s katerim bojo še obogatili dogajanje za obiskovalce. Uredili so večnamensko površino, ki bo omogočala izvajanje različnih prireditev, sejmov, tekmovanj, festivalov poleti in tudi pozimi.

Poleg ureditve prireditvenega prostora so ob Velenjskem jezeru zgradili tudi sodoben in atraktiven prireditveni oder, ki je oblikovan kot večnamenski objekt in omogoča dogajanje na prireditvenem prostoru ali na prizorišču nad jezerom. Ob objektu je tudi poseben pomol na jezeru, ki bo namenjen preživljanju prostega časa in športnim dejavnostim na vodi. Vista – park z razgledom.

PREBERI VEČ….

Virtualni sprehod po prireditvenem prostoru. Poleg tega si lahko ogledate Velenjsko plažo, nasip med Velenjskim in Šoštanjskim jezerom in gradnjo hitre ceste.