Dodatno

Presets – Lightroom and Photoshop

ZAKAJ POTREBUJEM PRESETE?

Glavna prednost uporabe presetov je prihranek časa za urejanje fotografij. V kratkem času boste namreč dosegli videz fotografije, ki bo navdušila oz. ustvarila “vau” efekt. So enostavni za uporabo in z njimi ohranite konsistentnost vašega profila. Primerni so za vsakogar. Tudi če niste nikakršen profesionalec in tako o fotografiji kot o urejanju ne veste ničesar, se lahko uporabe presetov naučite brez težav.

V KATEREM PROGRAMU LAHKO UPORABIM VAŠE PRESETE? 

Preseti so ustvarjeni za program Adobe Lightroom, ki predstavlja močno orodje za urejanje fotografij na profesionalnem nivoju. Primerni so za različice Lightroom 4, 5, 6, CC in Classic CC na računalniku (“Desktop version”)

NA KATERIH SLIKAH DELUJEJO PRESETI?

Preseti delujejo na vseh fotografijah. V času izdelovanja presetov smo jih testirali na različnih slikah uporabnikov in izkušenih fotografov.

Za najboljši učinek, v kolikor le imate to možnost, priporočamo fotografiranje v RAW formatu, ki ga večinoma podpirajo fotoaparati. Preseti bodo dobro delovali tudi pri uporabi drugih formatov npr. JPEG formata, ki je najpogostejša oblika.