Poročni šopek je nevestin najpomembnejši dodatek na poroki

Poročni šopek je nevestin najpomembnejši dodatek na poroki

Kakšne so oblike nevestinega šopka?

Poroke si skoraj ne moremo predstavljati brez cvetja. Poročni šopek je nevestin najpomembnejši dodatek na poroki in najpomembnejši šopek v njenem življenju. Tako kot ona, bo tudi šopek v središču pozornosti, zato si mora nevesta vzeti čas za razmislek, kakšen šopek želi. Da se boste lažje pogovarjali s cvetličarjem o vaših željah, poglejte različne oblike šopkov in med njimi izberite svojega. Predstavim vam kar 100 modelov različnih poročnih šopkov, katere sem poslikal kot poročni fotograf.

BIDERMAJER
Droben šopek, v katerem so lahko različne vrste cvetja, čeprav je navadno sestavljen pretežno iz vrtnic. Cvetje, ki se v koncentričnih krogih širi navzven, je pritrjeno v plastično držalo z napojeno vodo, ki ohranja cvetje sveže skozi cel dan. Taki poročni šopki so primerni za neveste z drobnimi postavami in preprostimi oblekami.

OKROGEL ŠOPEK
S satenastim trakom je v šopek povezano raznovrstno cvetje, enega barvnega odtenka. Velikost je odvisna od število cvetov, zato je primeren za vse postave in stile oblek. Takšni šopki so zelo praktični in se lepo nosijo. Enak manjši šopek je lahko namenjen tudi namizni dekoraciji.

PADAJOČI ŠOPEK
Poročni šopek je sestavljen iz raznovrstnega cvetja v enakem barvnem odtenku. Z različno obliko in dolžino pecljev dobimo šopek, ki spominja na slap. Taka oblika je najprimernejša za ozke poročne obleke ali višje postave. Nosimo ga nekoliko bolj pazljivo, saj je cvetje lahko zatakne ob obleko. Ni primeren za drobne, majhne postave.

ŠOPEK KOT ŽEZLO
Posebnost takega poročnega šopka je v nošenju, saj sta njegova oblika in izdelava preprosti. Dolgopecljato cvetje (vrtnice, kale, …) je rahlo povezano s trakom. Tak šopek počiva na nevestinih rokah. Primeren je za prečiščeni, minimalistični stil poročnih oblek, poda se vsaki postavi.

ŠOPEK KOT KROGLA
Do 20 cm (premer) krogla iz raznovrstnega ali istovrstnega cvetja je najboljša možnost za neveste, ki želijo imeti proste roke in želijo biti drugačne. Ker je cvetje napojeno z vodo, lahko uporabimo tudi cvetje, ki potrebuje več vode.

SESTAVLJEN ŠOPEK
Večji cvetovi (amarilis, vrtnice, lilije, …) so tesno povezani v šopek, ki je obdan z zelenjem tako, da je cel šopek videti kot velik cvet. S takim poročnim šopkom lagko izrazite svojo individualnost zaradi raznovrstnega cvetja, ki ga lahko vpletete v takšen šopek.

POZOR! Vsi cvetlični aranžmaji: poročni šopek, naprsni šopki, okrasitev cerkve in prostora za slavje morajo izražati slog poroke in biti vsak posebej paša za oči, skupaj pa sestavljati celoto.

Cvetlične namizne dekoracije, naprsni šopki in vsi ostali cvetlični aranžmaji ustvarijo vzdušje posebnega dogodka. Cvetje je tisto, ki bo zapolnilo morebitno praznino kakšnega kota, polepšalo prostor in ustvarilo tisto posebno ozračje.