Zlato obarvana poroka na gradu Žovnek v Braslovčah


Čarobna poroka Maja in Klemen na gradu Žovnek Braslovče

Bilo je zlato obarvano oktobrsko popoldne, ko sta se Maja in Klemen odločila, da bosta svojo ljubezen okronala z jesensko pravljico. Poročno fotografiranje na Grad Žovnek v Braslovčah je bil kot nalašč za njuno pravljico, ki se je odvijala pod obarvanim jesenskim nebom.

Ceremonija je bila čarobna, kot bi jo režiral sam oktober. Listje na drevesih je šepetalo svoje blagoslove, medtem ko je sonce poslalo svoje zadnje tople žarke, da bi ogrelo srca zaljubljenega para. Maja je stopala po poti iz jesenskih listov, Klemen pa jo je nestrpno čakal in popeljal pod oboki, ki so bili okrašeni z bujnimi barvami jesenskega cvetja.

Po obredu sta se odpravila na raziskovanje gradu in se odločila, da bosta svojo srečo ujela v objektiv fotoaparata kar na mestih, ki so bila kot nalašč za romantične prizore okolice Žovneškega gradu. Fotografije so postale priča njune ljubezni, ujeta v ozadje starih kamnitih zidov in čarobnosti jesenske pokrajine.

Nato se je zbrala vesela druščina na jasi pri Lesjaku. Ko je sonce zašlo za obzorje, sta se mladoporočenca odločila, da bosta na svojo zabavo prijahala na konju, kot v pravi pravljici. Njuna silhueta je bila kot iz sanj, ki so se uresničile v tem čarobnem oktobrskem večeru